16. HVG Állásbörze Országos Képzési és Karrier napok

Február 25-26-án ismételten megrendezésre kerül Magyarország legismertebb országos munkaerő-piaci fóruma, a HVG Állásbörze.

 

2015.02.16 13:56:09 | Tovább

 

HR controlling workshop 

Egy napos HR controlling képzés részesei lehetnek az érdeklődők 2015. május 21-én. A workshop az alábbi témákat fogja részletesen érinteni: értékelési rendszerek, kontrolling mutatószámok illetve átfogó képet kívánnak adni az szakképzett oktatók a HR controlling szerepéről és fontosságáról.2015.01.14 11:24:39 | Tovább

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk

2014.12.17 13:38:35 | Tovább

 

Key trends in Human Capital 2014

A PwC Key Trends in Human Capital 2014 című teljes tanulmánya letölthető az alábbi linken: 

http://www.pwc.com/hu/hu/kiadvanyok/assets/pdf/PwC-Key-Trends-in-Human-Capital-2014.pdf

 

2014.12.11 16:37:08 | Tovább

 

Milyen év előtt áll a HR?

A HR-szakma jelentős változáson megy keresztül az utóbbi években, amely együtt jár bizonyos funkciók, tevékenységek elvesztésével, a szoftverek térnyerésével, ugyanakkor felszabaduló erőforrásokkal is. 

2014.12.11 16:10:50 | Tovább

 

Felhő alapú HR megoldások 

A humán erőforrás osztályt támogató informatikai megoldások túlnyomó része már egy felhő alapú megoldást jelent, amelyeknek elterjedése várhatóan tovább folytatódik a közeljövőben. Azonban ez nem azt jelenti, hogy fölöslegessé válnak a HR osztály bizonyos dolgozói. Épp ellenkezőleg, segítségükkel több idő jut stratégiai tervezésre illetve olyan HR tevékenységekre, amikre azelőtt nem jutott elegendő idő.  Ezt a témát is érintette a David Ludlow-val (SAP marketing alelnöke) készített interjú.  

2014.11.21 13:29:59 | Tovább

 

Európai TPM Intézet: Kulcsfontosságú tehetség menedzsmentje

A nagy sikerre tekintettel az Európai TPM Intézet is megrendezi hagyományteremtő HR klubját, amelynek alaptémái közé tartoznak korszerű hatékonyság fejlesztő rendszerek és a legfőbb értékteremtő erő, maga az ember. A rendezvényre minden HR vezetőt, műszaki vezetőt, cégvezetőt és a munkahelyi motivációval, kiválasztással, munkakör optimalizálással foglalkozó munkatársat szeretettel várnak.

2014.11.21 12:53:30 | Tovább

 

HR piaci innováció – kreatív megoldások a gyakorlatban

Egy jó üzleti ötlet egyre fontosabb helyet tölt be a HR életben is, amiről többet megtudhatunk Menedzserképző Központ V. HR Konferenciájára ellátogatva, amely „HR piaci innováció – kreatív megoldások a gyakorlatban” címmel kerül megrendezésre a Danubius Hotel Gellértben.

 

 

 

2014.11.13 09:46:27 | Tovább


Munkaidő Expo

2014. november 20-án kerül megrendezésre a Munkaidő Expo a BDO Magyarország szervezésében, a Lurdy Rendezvényközpontban. A rendezvényre kilátogatókat a munkaidőkeret, a munkaidő-nyilvántartás kapcsán várják érdekes előadásokkal. Az előadói gárdában megtalálható lesz többek között Dr. Pál Lajos ügyvéd, Dr. Takács Gábor munkajogász, Dr. Dudás Katalin ügyvéd az OMMF korábbi igazgatója és Máriás Attila a BDO Magyarország vezető munkaügyi tanácsadója.

2014.11.10 13:22:21 | Tovább

 

Personal Hungary 11. Emberierőforrás-menedzsment Szakkiállítás

A humán erőforrás és a HR kontrolling vezetőknek is folyamatosan el kell tudniuk igazodni a releváns megoldások/szolgáltatások széles kínálatában. Ebben az idén is segítségükre lesz a Personal Hungary Szakkiállítás, ahol a tavaly évben is nagy sikerrel állított ki és adott elő cégünk, a BI-Tech Kft. A rendezvény idén is lehetőséget biztosít a arra, hogy nem csak sokrétű, magas szintű tudást sajátítsanak el a látogatók, hanem világos áttekintést is kaphassnak az aktuális piaci folyamatokról.

 

2014.10.21 14:42:00 | Tovább


Elektronikus oktatási rendszerek konferenciája 2014.

Az ARTudásmenedzsment és az Oracle a Google Groundon idén megrendezi az Elektronikus oktatási rendszerek 2014 konferenciát. A konferencián bemutatásra kerülnek elektronikus képzéstámogató rendszerek, alkalmazási területek és módszertani áttekintőt is kapnak a látogatók. Hazai jó gyakorlatokat, azok hatékonyságát és költségcsökkentő lehetőségeit is megismerheti mindenki aki akár személyesen, akár online módon részt vesz az előadásokon.

 

 

2014.09.30 15:14:37 | Tovább

 

HR Akadémia

A Rosinante HR Akadémia első eseményére 2014. november 18.-án kerül megrendezésre számos interaktív előadás keretében. Dr. Sárvári György, a Neosys Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft ügyvezető igazgatója a fejlődés lehetséges útjaira mutat rá. Nagy Judit, business coach és csokoládékészítő mester, a Coaching Team munkatársa a női vezetők kompetenciáival foglalkozik saját fejlesztésű ún. choco coaching metódusával.

 
2014.09.11 14:30:04 | Tovább

 

 

 

 

 

A HR új hullámai

Ősszel ismételten megrendezésre kerül a HR vezetők országos találkozója, aminek keretében a legkorszerűbb szervezeti formák és motivációk kerülnek bemutatásra. 2014. október 1. , Akvárium Klub

 


 

2014.07.25 14:07:50 | Tovább

 

A HR szakma kiválóságai

A Magyar HR szakma kiválósága pályázat résztvevői a tavalyi évben lezajlott konkrét projektek szakmai ismertetésével szállhattak versenybe. A beérkezett pályamunkákat a szakma neves képviselőiből álló zsűri bírálta el, a bizottságban egyetemi docens, vállalati HR vezető, vezérigazgató, HR tanácsadó, coach és CSR szakértő is helyt kapott. A pályázat alapítója és szervezője, a HR Cafe magazin. A pályázók három téma közül választhattak és kizárólag olyan projekttel pályázhattak, amelynek már volt a pályázat beadásakor megvalósított szakasza.

 

2014.07.24 10:03:27 | Tovább

 

 

A HR játékos oldala - Multipoly

2012-ben indult útjára a PwC Magyarország Multipoly elnevezésű innovatív játéka, mely online, 3D-s felületen 12 nap alatt szimulál egy 1 éves gyakornoki programot. A közvetlen (BIG4) versenytársak közül elsőként a PwC nyúlt gamification eszközhöz, mellyel célja a fiatalok (különös tekintettel az Y-, és Z-generációra) saját közegükben, az online térben való megszólítása. Az első évben játékos keretek között a márkaismertség építésére helyezte a hangsúlyt a professzionális technikai hátteret biztosító MarkCon Csoporttal kooperáló tanácsadó vállalat. Idén a vonzó munkáltatói kép kialakítása volt a legfőbb szempont, jövőre pedig a HR már a kiválasztási technikával is szeretné összekötni az egyre népszerűbbé váló gamification stratégiát.

 

 

2014.07.22 12:21:01 | Tovább

 

 

Elérhető legújabb HR kontrolling prospektusunk!

 Részletekért kattintson a 'tovább' gombra.

 

2014.06.17 12:53:15 | Tovább

 

 

Stratégiai munkaerőtervezés a HR kontrolling támogatásával

A május végi OHE HR rendezvényen stratégiai munkaerőtervezés és HR kontrolling témában adtak elő szakembereink valamint a jelenlévők megismerkedhettek közelebbről üzleti intelligencia alapú HR megoldásunkkal is. Ezúton is köszönjük az érdeklődők részvételét és bízunk benne, hogy az általunk vezetett szekcióbeszélgetés inspirálta a hallgatóságot.

 

2014.06.06 10:29:10 | Tovább

 

 

Annak az öt embernek az átlaga vagy, akivel a legtöbb időt töltöd

Az elismert író, előadó és üzletember Jim Rohn egyszer azt mondta: "Annak az öt embernek az átlaga vagy, akivel a legtöbb időt töltöd." A vállalatok azonban hajlamosak alulbecsülni a munkatársak fontosságát a cégen belül.

Akármivel is foglalkozzék, szüksége lesz maga körül emberekre – cégtársakra, családra, mentorra, barátokra – akik felkeltik Önben a versenyszellemet, akik fel-feltornázzák a teljesítményét vagy segítenek magasan tartani azt és megbízhatóan elvégzik a rájuk eső feladatokat. 

2014.06.04 12:58:25 | Tovább

 

A BI-Tech Kft. az OHE Országos HR Konferenciáján

Az OHE 2014. május 28-29-én, Velencén rendezi meg a 24. országos HR konferenciáját és az ehhez kapcsolódó kiállítást: MERRE TART A HR 2014-BEN? címmel. Nagy örömünkre szolgál, hogy a HR kontrolling területén felmutatott munkásságunkból kifolyólag az idei OHE konferencián szekcióbeszélgetést vezethetünk le ’A stratégiai munkaerő tervezés elméleti és gyakorlati módszertana’ témakörben.

A beszélgetés levezetéséhez egyik kiemelt pilot projektünket hívjuk segítségül, aminek keretében az MKB Bank Zrt.-nél egy HR controlling célmegoldás került megvalósításra. A projekt esettanulmányának komplex  bemutatásához többek között Marinov Pétert, az MKB Bank HR stratégiájáért és tervezéséért felelős vezetőjét hívjuk segítségül, aki maga is aktív kezdeményezője és résztvevője volt a megoldás bevezetésének. 

 

2014.05.22 14:19:40 | Tovább

 

 

Mérni vagy nem mérni? - az adatok bűvkörében

Mennyire eredményes a toborzás-kiválasztási folyamatom? Milyen hasznosak a szervezetnek az általam szervezett vagy tartott képzések? Mennyire hatékonyak a Talentjeink megtartásáért tett erőfeszítéseink? Milyen eredményességgel működik a teljesítménymenezsment rendszerünk? Mennyire sikeres a beillesztési programunk? Csupa jogos és releváns kérdés, amit a HR önmagának feltehet. 

 

 

2014.05.22 13:26:06 | Tovább

 

Humán Kontrolling Téka - HR Tea Party

2014. április 1-én került megrendezésre a Humán Controlling Téka (HCTéka) idei első klubtalálkozója, a BI-TECH Kft. közreműködésével. Az esemény első blokkjának témája a ’Hogyan segíthet az IT a HR controllingban, avagy amikor már az Excel mantra nem segít...’  címet viselte, a második blokkban kerekasztal beszélgetés formájában boncolgatták tovább az elhangzottakat a jelenlévők. A témakör körbejárásában, olyan neves szakemberek voltak segítségünkre, mint Kissné András Klára (a HCTéka alapítója és a Főgáz Zrt. HR kontrolling vezetője) Szabolcs Judit (Senior HR tanácsadó) és Marinov Péter (az MKB Bank Zrt. HR stratégiáért és tervezésért felelős vezetője.

 

2014.04.03 10:11:25 | Tovább

 

Minden, ami HR KONTROLLING

Kedves Látogatók!

2014. áprilisától új rovatunk indul, amelynek keretében szeretnénk ízelítőt adni a HR kontrollinggal kapcsolatos aktualitásokról, esettanulmányainkról és rendezvényeinkről.

        

2014.04.02 09:42:07 | Tovább